SÖK PRODUKT


Besök oss på Facebook:

Vårt café har en egen Facebook:

 

 

 

LCHF-semlor

Gör så här för 6 st semlor:

3 ägg, gärna ekologiska
50 gram smält smör
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl
2,5 msk Fiberhusk
1 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 msk Sötrix FLOR eller 2 tsk Stevrix

Vispa äggen pösiga. Blanda i grädde och smält smör.
Blanda mandelmjölet , fiberhusk, kardemumma, sötningsmedel och bakpulver i en skål. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten och låt stå ca 10-15min för att svälla (eller portionera upp den lösa smeten direkt i vida muffinsformar).
Forma till 6 bullar med blöta händer  och grädda sedan i 175 grader 20-25 minuter.

Mandelmassa:
ca 100 gram mandelmjöl
2 msk Sötrix (FLOR eller vanlig)
Vatten

Blanda mandelmjöl  och Sötrix, blanda i vatten till lagom konsistens.
Montera semlorna som vanligt med madelmassan och vispad grädde.

Pudra Florsötrix på locket med en tesil

 

 


 
 
 

 

 

 

Tryffelklädd Chokladtårta med hallongrädde

Chokladstinn, saftig och enkel att baka! Kan med fördel göras 1-2 dagar innan den ska ätas så blir den ännu saftigare. 
 
Tårtbotten:
1 pkt Blissmix mjuk chokladkaka
4ägg
100g smör

Tryffel:
2st Vivani 85 % choklad
0,5 dl vispgrädde
Vispgrädde & Hallon till servering.
 
Gör tårtbotten såhär:
Smält chokladbitarna på svag värme tillsammans med smöret. Vispa ägg + sötningsmedel (lilla påsen med vitt innehåll) pösigt, tillsätt sedan chokladsmöret och mjölmixen, blanda väl. Häll i smörad springform och grädda på 175 grader längst ner i ugnen i 15 minuter.
 
Tryffel:
Hetta upp grädden i en kastrull, tag kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och låt den långsamt smälta ner i grädden, tillsätt vaniljessence och Stevrix. Rör i smöret. Bred tryffeln ovanpå den svalnade tårtbottnen när den svalnat lite och tjocknat, garnera med kokoschips.
 
Servera hallongrädde till. (vispa ner färska hallon i vispgrädden när den är nästa färdigvispad)
 

Drömlikt chokladfluff

Denna chokladmousse har en "vuxen" smak, kakaon framträder tydligt och en aning av kokossmaken bryter genom och ger en spännande brytning. Detta är ingen söt efterrätt, den som vill kan tillsätta lite Flor Sötrix eller Stevia, själv tycker jag det räcker med lite söta hallon till och en klick vispgrädde, det blir en härlig kombination.

 

Ingredienser:  
3dl 40% vispgrädde, gärna ekologisk
5 rutor 85%  Vivanichoklad (50g)
2 msk ekologiskt kokosfett naturell  
 
Gör såhär:
Sjud samman ingredienserna. Ställ i kylen tills blandningen är riktigt kall, minst 3-4 timmar. Vispa sedan varsamt med elvisp tills konsistensen är fluffig. Vispa inte för länge/hårt! Då kan moussen bli grynig. Ät direkt eller ställ i kylen igen om du vill ha en fastare mousse.
 
 Receptet kommer från LCHF butiken
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Plätt-bakelser, ca 10-12 st

Ingredienser:
400ml fet rumstempererad kokosmjölk

 


(kör den med mixer så inte fett o vatten är separerat)
1,5dl vatten

 


6 ägg
1,5msk fiberhusk
 
Mixa alla ingredienser, låt smeten vila en stund, stek i plättjärn på medelvärme, grädda längre tid än "vanliga plättar". Låt plättarna kallna, varva dem med vispad grädde (laktosfri eller vanlig) eller hemgjord LCHF glass & lite bär.
 
 
Receptet kommer från LCHF butiken
 

 

ÄggostkakaÄggostkaka

Ingredienser
4 l mjölk, 3%
4 dl vispgrädde, 40%
10 st ägg
3 dl grekisk yoghurt, 10%

Så här gör du
Vispa ihop äggen med grädde och grekisk yoghurt i en kastrull. Häll över mjölken värm under försiktig vispning i botten upp blandningen tills den börjar
sjuda, dvs lite över 80°C.
Sänk värmen och fortsätt vispa försiktigt i botten till den skär sig, börjar
klarna och ysta sig. Ta av kastrullen från värmen och låt den stå tio minuter.
Ta upp ostmassan med hjälp av en hålslev och häll i en sil för att få bort
ytterligare vätska och fyll en äggostform med ostmassan.
Låt den stå och rinna av över en skål över natten eller cirka 8 timmar.
Ät tillsammans med färska bär och eller kanel.
 
Receptet kommer från Gustaf Segerström på Fettdieten
 

LCHF butikens våfflor, 3-4st


Ingredienser
2 st ägg
1 dl ekologiskt mandelmjöl
1 dl kallt vatten
2 msk deodoriserat kokosfett
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 nypa salt
 
Så här gör du
Blanda samman ägg, vatten och smält kokosfett. Vispa i resten av ingredienserna. Låt smeten stå och svälla
under cirka fem minuter innan du sätter igång. Och se till att våffeljärnet är
riktigt varmt för bästa resultat.
Servera med några färska eller nytinade hallon eller blåbär och en klick vispad grädde.
 
Receptet kommer från LCHF butiken

Frozen cheesecake

6 dl vispgrädde, 40%LCHF-alternativ till glass - Frozen cheesecake
300 g philadelphiaost
st stora ägg
2 1⁄2 dl rostat hasselmjöl
1 1⁄2 dl sötrix
1 1⁄2 tsk äkta vaniljpulver

Så här gör du
Dela på äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden tjock utan att bli fast. Vispa äggulorna fluffiga tillsammans med Sötrix och äkta vaniljpulver. Vänd ned ägguleblandningen i grädden och blanda försiktigt samman. Vänd till sist ned äggvitorna och nu ännu mer försiktigt så att det mesta av luften stannar kvar i smeten.
Strö hälften av hasselmjölet i botten på en form och häll blandningen ovanpå. Strö över resten av hasselmjölet och ställ i frysen, gärna över natten.

Ta fram en stund före servering så att den börjar tina, cirka 30 minuter, beroende på hur kall frys du har.

Receptet kommer från Gustaf Segerström på Fettdieten

Budapestrulle

Ingredienser till botten:
6 äggvitor
3 msk Sötrix och 1/2 krm stevia
0,5 dl kokosnötmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl finhackade hasselnötter

Fyllning
2.5 dl vispad grädde
2-3 dl hallon

Garnering lite smält mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Vispa vitor och sötning till en fast marängsmet. Blanda kokosnötmjöl och de finhackade nötterna och hasselnötsmjölet. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kallna. Vispa grädden, blanda med  färska eller halvtinade frysta hallon och bred över kakan. Rulla ihop som en rulltårta, försiktigt. Garnera med att ringla lite smält mörk choklad över tårtan.

TIPS: Från gun92884 på iFokus:

Lägg upp den färdig bakade kakan (fortfarande på pappret) på en fuktig kökshandduk och sedan rulla upp allt (handduk inräknad) snabbt och låta det hela kallna, upprullat. Det gör det enklare att rulla ut kakan för fyllning, för att sedan rulla upp den igen utan att den brister (för mycket).

Receptet kommer från Marianns LCHF mat & bak

 

 

 
Du har väl inte missat LCHF butiken på Facebook? 
  GILLA oss på facebok så får du nyheter,  tips, recept och erbjudande fortlöpande. 
Följ oss på Instagram  (lchfbutiken)

© Copyright LCHF butiken i Malmö AB – All rights reserved

All information gällande produkter och deras egenskaper får inte i något sammanhang ses som läkarråd.
Produkternas välgörande egenskaper grundas på
tillverkarnas information, egna och andras erfarenheter