Formbröd - Gott att rosta!
 
10st ägg
1dl cocosmjöl
2dl Bakerix
½dl Proteinpulver
1msk Fiberhusk
100g smält smör
1tsk salt
2tsk bakpulver
2msk Créme fraiche

Vispa äggen fluffigt och krämigt. Blanda fiberhusken med créme fraichen, häll på det smälta smöret och rör så den blir klumpfri. Häll i äggkrämen. Blanda alla övriga ingredienser. Blanda ner det lite i taget så den blir slät och fin.
Smörj en brödform med smör häll i degen/smeten och jämna till med en blöt slickepott. Baka av i ugnen på 175 grader tills den får en fin färg, ca 35 minuter eller tills den har en kärntemperatur på 96 grader.

Receptet och fotografierna kommer från Jimmie Lannér som har Världensbästa Matblogg.

 

LCHF Frukostfrallor med pumpafrön 8 st 

 
4st stora ägg
1/2 dL Pumpafrön

Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp. Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4dl Bakerix. Smeten skall bli ganska lös som en gröt. Klicka sedan ut 8 st bullar på ett bakplåtspapper, platta till och jämna ytan med baksidan av en matsked som du har doppat i kallt vatten (eller använd blöta händer!). Strö på pumpafrön, tryck till lätt med handen så fröna fastnar. Bullarna kommer att jäsa till sin dubbla storlek, ju pösigare du vispade äggen, desto fluffigare bullar.

Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.

Variera dina frukostbullar genom att byta ut pumpafrön mot sesamfrö, linfrö, ost eller strö på lite örtkryddor. För ännu mer variation kan du tillsätta brödkrydda i mjölet.
 
Receptet kommer från LCHF butiken


Nästan släta kardemummabullar 8 st

  
4dl Bakerix
4st stora ägg
0,75 dl Sötrix
1 tsk mald kardemumma
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1/2 dl mandelflarn

Blanda Sötrix, kardemumma och vaniljpulver med Bakerix i en bunke.
Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp. Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4dl mjölblandningen. Smeten skall bli ganska lös som en gröt. Klicka sedan ut 8 st bullar på ett bakplåtspapper, platta till och jämna ytan med baksidan av en matsked som du har doppat i kallt vatten (eller använd blöta händer!). Strö på mandelflarn, tryck till lätt med handen så flarnen fastnar. Bullarna kommer att jäsa till sin dubbla storlek, ju pösigare du vispade äggen, desto fluffigare bullar.

Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.
 
Receptet kommer från LCHF butiken

Pizzabotten (till en hel plåt/braspanna)

4dl Bakerix
4st stora ägg
ev. 1 tsk pizzakrydda (blanda i mjölet eller strö ovanpå pizzan)
Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp. Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4dl Bakerix. Smeten skall bli ganska lös som en gröt. Slå ut degen direkt på ett bakplåtspapper. Smeta ut den lite med en "slikepott" som du har doppat i kallt vatten, täck sedan hela pappret/degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker hela bakplåtspappret, drag försiktigt bort plasten.
Förgrädda pizzabotten i ugnen på 200 grader i 4 minuter. Låt botten svalna en liten stund. Bred ut tomatsås, ost och topping på pizzabotten, grädda sedan färdigt 8-10 minuter i ugnen på 200 grader.
 
Receptet kommer från LCHF butiken

Tacopaj

Botten
4st ägg
3dl bakerix
½dl hasselmjöl
2msk fibrex
1msk fiberhusk
2msk vatten

Blanda fiberhusk och vatten och låt stå och svälla. Vispa äggen med elvisp krafitg i ca 3 minuter eller tills den blir krämig. Byt till degkrokar och blanda ner fibrexen i äggkrämen och kör runt med degkrokarna 20 sekunder, blanda ner den blötlagda fiberhusken och kör en stund för att få den fördelad i smeten. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en kladdig smet.
Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och stryk ut ett tunt lager med smeten med en palett en smörkniv som man får hålla blöt med vatten hela tiden, se till att du får ut smeten över hela pappret i ett jämnt lager.
Baka av i ugnen 175 grader i ca 15 minuter.

Fyllningen
300g köttfärs
1brk green chili Santa Maria
3msk vatten
½dl finstrimmlad purjolök
3msk Tacokrydda från LCHF butiken i Malmö
2st fintärnade urkärnade tomater (kan uteslutas om man vill)
150g riven god ost med bra smält egenskap

Stek köttfärsen i smör och olja, krydda med tacokryddan. Lägg i resten av ingredienserna förutom osten. Stek tills det fått en fin färg. blanda ner 80g riven ost.

Botten
Ta en anslagsring eller springform ca 22-24cm och tryck ut en botten av brödet. Skär en lång remsa lika hög som kanten på formen är. Klä kanten med den utskärda remsan och tryck ner den utstansade botten där i. Lägg ca 20g ost i botten, lägg i köttfärsröran och tryck med en stekspade så det blir ganska hårt packat. Strö över resterande ost och baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Receptet och fotografiet kommer från Jimmie Lannér som har Världensbästa Matblogg.


Kanelbullar ca 10st

Degen:
4dl Bakerix
4st stora ägg
0,75 dl Sötrix
1 tsk mald kardemumma
1/2 tsk äkta vaniljpulver
Fyllning:
Smör
Kanel
Strö sötrix
Hackade nötter eller mandelflarn

Blanda Sötrix, kardemumma och vaniljpulver med Bakerix i en bunke.
Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp. Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4dl mjölblandning. Smeten skall bli ganska lös som en gröt. Täck smeten med plastfolie och låt den vila i 20-30 minuter. Lägg degen direkt på ett bakplåtspapper. Tryck ut den lite med händerna, täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret, drag försiktigt bort plasten.
Hyvla tunna smörskivor som du täcker degen med, pudra med kanel och Strö-sötrix. Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar. Skär ut bullar och lägg dem i bullformar, pensla med uppvispat ägg och strö över hackade nötter.

Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter.

 Receptet kommer från LCHF butiken


 

Drömrulltårta


200 g rumstempererat smör
1 dl flor sötrix
1 st äggula
1 tsk äkta vaniljpulver
4 st ägg
1 1⁄2 dl strö sötrix
1 1⁄2 dl bakerix
1 dl naturata kakao

Börja med att vispa ihop smörkrämen av Flor Sötrix, smör och äkta vaniljpulver. När det blivit mjukt vispar du i äggulan.
Sätt på ugnen på 200°C och klä en plåt eller långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och Sötrix Strö fluffigt med ballongvisp eller elvisp. Blanda kakao med bakerix och vänd ner i äggsmeten.
Bred ut över bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen under cirka 7-9 minuter tills smeten stelnat. Ta ut plåten och vänd upp och ned på ett bakplåtspapper bestrött med någon matsked Strö Sötrix. Ta bort bakplåtspappret och låt svalna under cirka 5-10 minuter innan du lägger på smörkrämen för att den inte ska smälta för mycket. Rulla ihop och ställ i kylen en stund innan du serverar.
 
Receptet kommer från Gustaf Segerström på Fettdieten
 

Chokladgömma

4 ägg
4 dl Bakerix
1/4 tsk vaniljpulver
3 msk sötrix och 1/4 krm stevia

Fyllning 1:
1 äggula
0,5 dl grädde
40-50 g mörk choklad
75 g smör

Fyllning 2:
2 rutor 90% choklad eller 50-100g 70%-85%
2 dl grädde

Gör så här:
1. Vispa äggen i minst 5 minuter
2. Ta i sötning och bakerixen, blanda noga
3.  Lägg ut 6 runda bullar på en bakplåtspapperklädd form, forma dem med en kall och blöt sked, doppa skeden med jämna mellanrum. Forma dem till ganska platta runda, lägg en tunn liten hyvelskiva smör i mitten.
4. Fördela resterande smet över smöret och doppa sked i vattenoch forma bullarna och se till att kanterna möts ordentligt.
5. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
6. Välj vilken fyllning du vill göra.


 

Fyllning 1:
1. Vsipa samman äggulan och grädden i katsrull och sjud tills den tjocknar, får ej koka.
2. Bryt chokladen i mindre bitar och vispa ner dem i varm kräm. vispa tills de smält ner:
3. Vispa sedan i det mycket mjuka smöret, låt svalna helt.
4. Använde en sprits med smal strut att trycka in chokladkrämen i en kall bulle. Förvaras svalt.

Fyllning 2:
1. Smält chokladen försiktigt i grädden, får absolut inte koka, vispa att chokladen löser sig i grädden.
2. låt sedan chokladgrädden kallna helt i flera timmar i kylskåp.
3. Vispa sedan grädden som vanligt.
4. Häll chokladgrädden i en sprits med smal strut och tryck in chokladgrädden i bullen, Förvaras svalt.

Översta bilden visar fyllning 1, man kan mycket väl fylla bullarna med mer fyllning, vi var  lite fega. När bullen kallnar i kylen stelnar fyllningen något. För mjukare fyllning ta mer grädde och mindre smör.
Nästa bild visar fyllning 2.

 Receptet kommer från Marianns LCHF mat & bak

 


 

Brödkrutonger

 
Om du har turen att få lite Bakerixbröd över kan du enkelt göra brödkrutonger av dessa att strö på en sallad.
Tipset kommer från Jimmie Lannér som har Världensbästa Matblogg. Jimmie jobbar som matfotograf, vilket syns på fotot intill som jag har fått låna av honom.
 
Gör såhär
Skär det överblivna brödet i små tärningar - stek i smör - låt krutongerna kallna - nu blir det knaprigt o gott!!!

 
Du har väl inte missat LCHF butiken på Facebook? 
  GILLA oss på facebok så får du nyheter,  tips, recept och erbjudande fortlöpande. 

© Copyright LCHF butiken i Malmö AB – All rights reserved

All information gällande produkter och deras egenskaper får inte i något sammanhang ses som läkarråd.
Produkternas välgörande egenskaper grundas på
tillverkarnas information, egna och andras erfarenheter