Saknar du produkter?

LCHF ska vara så kallad artegen mat så långt det är möjligt, därför undviker vi produkter med gluten, majsmjöl, soja, kemiska sötningsmedel, glutamat och andra för kroppen skadliga tillsatser. LCHF handlar inte bara om att räkna kolhydrater, och den Amerikanska metoden där man endast räknar de kolhydrater som kommer från sockerarter tillämpar vi inte.
Vi får ibland efterfrågan på en del produkter som som vi väljer att inte sälja just därför att det enligt vår policy är dåliga LCHF val, nedan en liten sammaställning om varför:
  

"LCHF-nutella"

De produkter som finns på marknaden idag som utger sig för att vara en godkänd LCHF nutella är i verkligheten ett maskerat margarin. En produkt med väldigt lite nötter (13-38% beroende på märke) med sötningsmedel, utfyllnadsmedel och värst av allt dåliga vegetabiliska oljor - det spelar ingen roll om det är raps, kokos eller palmolja i produkten, man har härdat det hela för att få en fast konsistens = margarin
Vi rekommenderar hellre ett 100% rent och ekologiskt nötsmör som du kan smaksätta själv med valfritt sötningsmedel efter behov.
 

Bröd/Brödmixer med majsmjöl/soja/gluten

Majs är en oljeväxt med mycket omega6 som främjar inflammation i kroppen. Majs är den näst snabbaste kolhydraten efter maltos. Majsmjöl är för det mesta hårt raffinerat.
Koncentrerat gluten  är mycket irriterande för mage och tarmar hos väldigt många. Gluten förstör tarmluddet och kroppen kan inte tillgodogöra sig näringen på rätt sätt.
Soja är en fytoöstrogen, som kan ställa till det i kroppen, eftersom det ökar östrogenhalternarna i blodet. Soja innehåller dessutom fytinsyra, ett insektsgift som finns naturligt i sojaplantan och som hämmar flera viktiga mineraler i mineralupptaget.
Mixer/bröd som innehåller torrmjölk, gräddpulver eller äggpulver skadar tarmslemhinnan lika mycket som rent gluten = tarmsprickor, allergier och inflammations sjukdomar.
 

Bars

Innehåller oftast oftast härdade fetter, dolt socker i form av maltodextrin/polydextrose, koncentrerade söta torkade frukter, kemiska sötningsmedel.
 

Björksocker/Xylitol

Sockeralkohol. Framställs syntetiskt ur sockerarten xylos genom reduktion med vätgas under högt tryck och med nickel som katalysator. Är ungefär lika sött som vanligt socker. Innehåller drygt hälften så mycket kalorier som vanligt socker och därmed också en del kolhydrater som tas upp i tarmen.
Läs mer om vår inställning till sötningsmedel här
 

Energidryck med sukralos

Sötningsmedlet sukralos (E955)  är tillverkat av vanligt socker där delar av sockermolekylen ersatts av klor. Det bryts ner mycket långsamt i naturen och det finns farhågor att fiskar och andra djur påverkas. Kan ge upphov till mutationer, cancer och skador på fortplantningsorganen. Läs mer här
   

Industritillverkad LCHF-glass/Steviasötad Glass

Innehåller stora mängder utfyllnadsmedel och dolt socker, härdat kokosfett, torrmjölk/grädde, äggpulver etc som skadar tarmslemhinnan på samma vis som gluten.

 
Du har väl inte missat LCHF butiken på Facebook? 
  GILLA oss på facebok så får du nyheter,  tips, recept och erbjudande fortlöpande. 
Följ oss på Instagram  (lchfbutiken)

© Copyright LCHF butiken i Malmö AB – All rights reserved

All information gällande produkter och deras egenskaper får inte i något sammanhang ses som läkarråd.
Produkternas välgörande egenskaper grundas på
tillverkarnas information, egna och andras erfarenheter