Är lowcarb LCHF?

LCHF ska vara så kallad artegen mat så långt det är möjligt, därför undviker vi produkter med gluten, majsmjöl, soja, kemiska sötningsmedel, glutamat och andra för kroppen skadliga tillsatser. LCHF handlar inte bara om att räkna kolhydrater, och den Amerikanska metoden där man endast räknar de kolhydrater som kommer från sockerarter tillämpar vi inte.
Vi får ibland efterfrågan på en del produkter som som vi väljer att inte sälja just därför att det enligt vår policy är dåliga LCHF val, nedan en liten sammaställning om varför:
 

Bröd/Brödmixer med majsmjöl/soja/gluten

Majs är en oljeväxt med mycket omega6 som främjar inflammation i kroppen. Majs är den näst snabbaste kolhydraten efter maltos. Majsmjöl är för det mesta hårt raffinerat.
Koncentrerat gluten  är mycket irriterande för mage och tarmar hos väldigt många. Gluten förstör tarmluddet och kroppen kan inte tillgodogöra sig näringen på rätt sätt.
Soja är en fytoöstrogen, som kan ställa till det i kroppen, eftersom det ökar östrogenhalternarna i blodet. Soja innehåller dessutom fytinsyra, ett insektsgift som finns naturligt i sojaplantan och som hämmar flera viktiga mineraler i mineralupptaget.
 

Proteinshake/Proteinbars

Innehåller oftast något eller allt av: kemiska sötningsmedel, smakförstärkare, färgämnen.
 

Energidryck med sukralos

Sötningsmedlet sukralos (E955)  är tillverkat av vanligt socker där delar av sockermolekylen ersatts av klor. Det bryts ner mycket långsamt i naturen och det finns farhågor att fiskar och andra djur påverkas. Kan ge upphov till mutationer, cancer och skador på fortplantningsorganen. Läs mer här
   

Lowcarb pasta/Resistent stärkelse

 

 
Du har väl inte missat LCHF butiken på Facebook? 
  GILLA oss på facebok så får du nyheter,  tips, recept och erbjudande fortlöpande. 

© Copyright LCHF butiken i Malmö AB – All rights reserved

All information gällande produkter och deras egenskaper får inte i något sammanhang ses som läkarråd.
Produkternas välgörande egenskaper grundas på
tillverkarnas information, egna och andras erfarenheter